lördag 18 juni 2011

Sommar sommar sköna vila

Fredagen den 1:a Juli träffar vi gudinnan Jord på Vanadis Södras Svartmåneträffar. Mer info om det nedan. Den 30:e Juli är det dags att lära känna Sunna. Detta datum kommer jag att vara på Gudinnefestival i Glastonbury, men duktig medlem i Vanadis och Svartmånegruppen Anita Thomasson kommer att hålla i trådarna. Vi kommer också se till att träffen annonseras som vanligt.

I övrigt tar jag sommarpaus från Bloggen, och även som kontaktperson (det går dock naturligtvis bra att höra av sig till mig om frågor kring svartmåneträffar). Jag återkommer till hösten, och önskar er så länge en riktigt, riktigt rik och välsignad sommar.


Svartmåneträff med gudinnan Jord

Plats: Onsvalakällan i närheten av Höör (se länk nedan)

Tid: Fredag 1:a juli 18.00 - 20.30

Gudinnan Jord
av jättesläkt är en mycket gammal fertilitetsgudinna i nordisk myt, syster till Dag och den som vårdar över allt som växer ur jorden. Med henne ser vi över alla gåvor vi får av Jorden och visar vår tacksamhet. Vi ser oss också om i hennes rum och kanske får vi en gåva bara till oss: en vriden gren till en trollstav, en kotte till vårt altare, eller ett meddelande i trädens sus. Tillsammans tolkar vi gåvorna. Vi besöker också källan och tar en klunk av Jordvatten som renar kropp och själ.

Ta med:
en gåva till Jord: nötter, bär, kanderat socker eller något annat som kan passa bra.
något att sitta på.
något att fika på om man vill.

Onsvalakällan har kopplingar till Oden som också sägs vara Jords make. Läs mer om källan och hur man hittar dit. Obs, att källan inte torkar ut:

http://www.stigoteket.se/plats.php?plats_id=128

http://sv.wikipedia.org/wiki/Onsvalak%C3%A4llan

För mer info kontakta Sofia:
sofia@sofiaaxelsson.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar