onsdag 6 april 2011

Med Frejas väsignelse dansar vi vidare


Ännu en svartmåneträff har avlöpt i Södra Vanadis och banden börjar vävas tätare. Det är roligt att utvecklas tillsammans och se vad som händer med deltagarna från gång till gång. Den här gången arbetade vi med Frejas energier.

Att arbeta med Freja är att arbeta med kraft. Vår stora Gudinna i Norden öppnar upp rotchakrat och gör oss redo att arbeta för såväl mod som beskydd.

Fyra modiga kvinnor fick prova på att trumma och ropa ut ord som representerade Freja. För flera var det ovant att låta - men Frejas ord ska inte viskas i mörker.

Vi har rest längst trädrötter och rotchakratrådar ner i underjorden för att tala med våra kraftdjur och bättre förstå såväl rörelsen som krafterna omkring oss.

Vi har väckt de masker vi gjorde förra träffen och känt in dessa nya allierade. Att väcka en mask är en magisk akt som för oss närmare varelser våra förmödrar kändeväl, men som hos många hamnat i glömska.

Den finns en rytm i det hela nu, som jag inte visste skulle uppstå då vi började. Vi dansar från gudinna till gudinna, lär oss av en energi, sen en annan. Nu har vi smakat på kraften, samlat allierade och provat på att resa. Nästa gång ska vi träffa Gefjon, den fulländade. Och med hennes styrkas hjälp skapa förändringar i världen omkring oss.

Vi dansar vidare, med Frejas välsignelse ...

2 kommentarer:

  1. Mmmmmmmm... jag gillar verkligen det sista... at vi startar något och efter ett ag ser mönster, kanske skapade av våra nya möten och erfarenheter...

    SvaraRadera
  2. Oooh vad jag hade önskat att jag kunnat vara med er! Flyttar visserligen förhoppningsvis snart längre söderut. Men inte tillräckligt tyvärr...

    SvaraRadera