onsdag 26 december 2012

Med ull mot vapen!





Jag har gått med i projektet Wool Against Weapons. Fantastiska Jaine Rose har börjat sticka en 7 mile lång fredssjal som skall förbinda kärnvapenfabrikerna i Aldermaston och Burghfield i Berkshire. 


På så sätt vill Janie protestera mot Storbritanniens engagemang i kärnvapenindustrin och det faktum att den engelska staten kommer att spendera 80 miljarder på upprustning av dessa fabriker år 2016. Sjalen skall bli hela 7 miles lång. Japp, ni läste rätt 7 miles eller 11270 meter och då förstår ni som jag att Jaine behöver all hjälp hon kan få. För dig som vill sticka eller virka följ länken där du får all information – kortfattat – Sticka eller virka en ruta som mäter 60 cm x 1 meter.





” Jag kan ju inte en se skillnad på en virknål och en sticka!”

Inga problem! Vi kommer behöva mängder av garn och här kan du ändå göra en insats. Köp ett par nystan rosa garn och skicka till mig eller Jaine. Det spelar ingen roll om det är ull eller akryl men det är viktigt att garnet inte är för tunt eftersom det tar så lång tid att sticka då.

Och för dig som inte vill köpa garn finns det en möjlighet att köpa Rosa Armband för 50 kr där hela intäkten går till att köpa garn.
Så du kan delta på flera olika sätt! Häng med!! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar