måndag 23 augusti 2010

Urds måne, Känslomåne, Fullmåne i Fiskarna,


Nu är fullmånen här igen. En Augustimåne i fiskarnas tecken: blött, rikt och andligt.

Vi passar på att släppa taget, flyta med, andas djupt och vara tacksamma. Det är en bra tid för skörd och bakåtblickar: plocka in örterna och minns vad du sått, samla inför vintern och tacka för allt du fått.

Ta en stund och se med själens ögon på ditt liv: se hur mycket du har, men kanske också sådant du bör städa undan. Rensa en låda eller varför inte den där bokhögen som legat och skräpat. Passa på att ge bort sådant du inte behöver. Vi går mot mörkret och i mörkret behöver vi utrymme för nya drömmar. Börja se inåt och hitta inspirationens gnista djupt därnere - hela hösten och vintertiden ligger framför oss och med det tid för skapande och kreativitet. Vad vill du åstadkomma som börjar djupt inombords, nu när sommarens utåtriktade aktiviteter lugnar ner sig?

Nu passar det bra med starka, levande och lugna färger som orange, roströd, skogsgrön och mörkt, mörkt blått. Livfullhet och djupsinne lever harmoniskt sida vid sida. Klä dig i tidens färger och känn hur det påverkar hela ditt system. Man kan faktiskt få allt, man behöver inte välja mellan ljus och mörker, mellan vila och aktivitet. Vi balanserar utan problem om vi är tillåtande nog - både mot oss själva och andra.

Texten ovan är till del en sammanställning. Jag ställde frågan vad denna fullmåne betydde till mina kamrater på facebook och fick många svar. Därför tänker jag också på hur mycket Vävens trådar byggs av just av våra samarbeten. Och hur tacksamma vi bör vara över våra kamrater, vänner och vår familj. Låt tanken färdas över dina relationer, gör en inventering: vem älskar du men har glömt tala om det? finns det någon som helt apropå förtjänar en present? finns det någon du bör dra dig undan från ett tag? Resonera inte för mycket utan låt känslorna tala: vem gör dig glad och fyller dig med energi, och vem gör dig lite fattigare i själen och trasslar till dina tankar? Du vet redan svaren.

Vi bygger vår Väv med våra tankar, känslor, intentioner, och våra relationer. Välj väl och välj bort när så krävs - det du väljer blir ditt Öde.

(Bild: Moonlight dreamweaver av Lindy Kehoe)

1 kommentar: