fredag 17 september 2010

Höstdagjämning och Verdandis måne

Denna Höstdagjämning sammanfaller med fullmånen. Verdandis måne lyser upp vårt öde och vårt inre. Vi har fullt upp med att hamstra och ordna inför hösten. Men ta en stund och låt nornorna ta del i ditt liv. Verdandi är nutidens norna. Se vad du har och vart du står. I fullmånens sken kan mycket ses. De följande dagarna vill ingen missa.

4 kommentarer:

  1. Tack för all intressant info! Jag håller på att förbereda en liten ceremoni för i morgon kväll med några vänner från min kvinnocirkel och jag försöker lyssna inåt och känna efter vad jag vill göra. Vi är inte riktigt överens alla tre men jag tror jag måste våga stå för det jag känner är rätt. Inte lätt...

    Jätteintressant med rönnbärsmagi, det ska jag göra. Ha en så fin kväll! Jag skulle gärna trumma med er men jag bor lite långt bort ; ).

    Hälsningar, Karina

    SvaraRadera
  2. Hej. Jag har precis börjat utforska det här med Gudinnetro och har hittat hit i mitt sökande efter information på internet. Jag kan ingenting alls om det hela, men jag är och har alltid varit intresserad av det mystiska, av moder jord och hur vi ska kunna ta vara på naturen, och jag skulle så gärna vilja lära mig att utforska den spirituella delen av mig själv. Jag vill lära mig om växter och "magi", om ritualer och om kraften inom oss. Jag är dock inte intresserad av att vara med i något där det finns människor över mig som talar om vad som är rätt eller fel att tro och göra så som fallet ofta är inom religion. Min fråga till er/dig är nu om du har någon som helst aning om det finns någon/några i närheten av Göteborg som kan hjälpa mig på vägen?
    Mvh Linnéa Berglund

    SvaraRadera
  3. Tack för fina kommentarer!

    Linnea: Jag alltid respekterat erfarenhet och samlad kraft men aldrig hierarki. För mig personligen är detta en helt naturlig del av Gudinnetron. Alla är lika värda och måste hitta sin egen väg. - sen hjälper man varandra när det är lämpligt.
    Dock har jag inga kontakter i Göterborgsområdet tyvärr. Om jag hör ngt bra återkommer jag till dig.
    Så länge finns t ex Komposten Gudinneforum: http://kompost.ingreid.se/forum/

    där vi diskuterar Gudinnetro och magi i olika former

    Sofia

    SvaraRadera