söndag 20 februari 2011

Vardagsmagi, världens lättaste grej, del 2 - enkla transformationer

I allt vi gör kan vi skapa positiva transformation. När vi promenerar, duschar, pratar i telefon eller lagar mat går det att medvetet lägga in ytterliggare en dimension i det vi gör. Vi kan ta bort, lägga till och skapa nytt. Det handlar att förstå häxkonstens grundförutsättningar och använda sitt kreativa sinne för att initiera förändringar.

Nästa gång du skalar potatis, prova att tänka att du skalar bort något för varje tag: en yta som isolerar dig från dina närmaste, gränsen mellan din verklighet och den dimension du vill närma dig eller förhårdnad hud på gamla, själsliga sår. Andas djupt när du arbetar och se hur bit för bit försvinner.

När vi tar bort något måste vi fylla upp med något annat. Annars är inte transformationen färdig och vi har inte tagit kontroll över vad som fyller upp det tomrum vi skapat. Det viktigaste är intentionen. Vi måste vara på det klara med vart vi vill. I samma ögonblick som vi vet vilket resultat vi önskar börjar förändringar i vårt system. Vi kan ta ytterliggare hjälp av visualisering, sånger, musik, dofter och ramsor. Ett annat exempel på en vardaglig handling att utnyttja är prmenaden:

När vi promenerar eller går på ett ärende kan vi använda vår väg till transformation. Korsar du en gata - lämna en oönskad känsla på ena sidan vägen och fyll på med en önskad när du kommit över vägen. Broar är såklart utmärkta platser för transformerande magi. Även stegen i sig kan användas. Nynna gärna när du går och ge en god rytm till förvandlingen. Tänk eller nynna tyst det du vill åstadkomma.

Dessa övningar kräver en medveten närvaro för att fungera. Vice versa kan de även bidra till en mer medveten närvaro. Vilket i sin tur ger mindre tid att oro sig för framtiden eller grubbla på sådant som hänt. Istället transformerar vi medvetet nuet och påverkar därmed både då och framtid på ett bra sätt. Med tiden lämnar vi mindre och mindre till oro och slump. Till slut är vi så skickliga att vi inte ens behöver använda tekniker till hjälp utan bara andas fram oss själva och vårt liv under våra härliga, magiska VarDagar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar