torsdag 7 maj 2009

Livsfarliga Skorpioner och Tjurnackade Oxar

Fullmånen som kommer kan kallas Frejas måne: ni vet, Gudinnan som styr djup magi, seidr, hetta, sexualitet, sensualism, men också jordens ymnighet och växtkraft. Det är passande då att fullmånen är i Skorpionens tecken, och att soltecknet denna månad är Oxen.

Skorpionen är som alla vet, fullkomligt livsfarlig. Att arbeta med detta tecken kräver en viss försiktighet, transformationer tenderar att bli både djupgående och långtgående. Tillsammans med Oxen leds de dessutom till att appliceras på det materiella, på kroppen, och till det faktiska livet. De måste också ta sig igenom Oxens fyrkantiga, ganska så tjurskalliga, men åh så pålitliga, nålsöga av kvalitéskontroll.

Silver Raven Wolf menar att Skorpionens kvalitéer kan användas när något kräver ultimat kraft, något måste tranformeras eller är karmiskt relaterat. Skorpionen hjälper oss att hitta kvalitéer långt under ytan, sådana som är så underjordiska att vi kanske associerar dem med ondska, fast de egentligen är våra mest användbara allierade. Åtminstone i vissa situationer. Wolf jämför dem med farbrorn i familjen som är yrkesmördare och som vi aldrig pratar om, men den dag vårt liv är i fara, vem vänder vi oss till då?

Hon har en övning för denna måne som jag triggas av, eftersom den är utmanande och spännande. Hon ber oss att tänka på vilket djur vi har allra mest svårt för. Ett djur som får oss att rysa och må dåligt. Läs om det djuret: biblioteket eller nätet är perfekta källor. Ta en timme och lär hur djuret fungerar, vad det äter, hur det förökar sig osv. När fullmånen sen kommer, föreställ det här djuret framför dig. Se alla dess aspekter, inklusive dom positiva. Det finns inget djur i Frejas hage som inte har några positiva aspekter. Dessa är dina djupt begravda styrkor. Kanske sådana du valde bort för livstider sedan.

Kul, eller hur? Jag vet precis vilket djur jag drömmer mardrömmar om. Jag ser inte fram emot att läsa om det, men kommer att göra det. Vissa saker måste man möta.
(Från Mind Light, 2006 av Silver Raven Wolf)

3 kommentarer:

  1. Verkligen en bra utmaning. Kan nog tänka mig ett par stycken, ska tänka och känna in vilket det blir ;).

    Kramar
    Megana

    SvaraRadera
  2. Hmm... inte helt lätt. Om inte fästingar räknas... Jag får tänka!! Annars låter det som en toppenutmaning!

    SvaraRadera
  3. Allt räknas (för att citera en klok dam), fästingar är intressanta för dom drar saker från andra varelser och växer av det .... själv har jag också en paratiserande, blodsugande otäck liten sak i tankarna

    SvaraRadera